Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Sterk in Sport en cultuur

D66 vindt dat mensen zich moeten kunnen ontwikkelen, niet alleen als individu, maar ook als onderdeel van de samenleving.

Kunst en cultuur bepalen het gezicht van een gemeente. Daarom wil D66 dat er meer kunst in de openbare ruimte komt. Ze hebben niet alleen invloed op hoe mensen in de gemeente met elkaar omgaan, maar maken de gemeente ook aantrekkelijk om in te wonen, werken en ondernemen of als toerist te bezoeken. In onbruik geraakte panden en industrieterreinen veranderen in broedplaatsen voor creatief talent, bibliotheken zijn tegenwoordig culturele ontmoetingsplaatsen.

Voor D66 is cultuur een inspiratiebron voor iedereen, geen “hobby” of luxegoed voor enkelen. Kunst, cultuur en erfgoed kunnen verbinden en onderscheiden. Wij vinden een sterke culturele en creatieve sector een essentiële voorwaarde voor een open, zich ontwikkelende en verbonden samenleving. Cultuur heeft daarnaast ook economische waarde. Een bloeiende culturele sector is een reden om ergens te willen wonen en maakt onze stad op die manier aantrekkelijk voor talenten en bedrijven.

Sporten en bewegen is goed voor mensen. Het is gezond: het voorkomt dat mensen ziek worden en verhoogt hun welzijn.

Bovendien komen mensen met verschillende achtergronden en van alle leeftijden met elkaar in contact op het sportveld en in het park. Sport en bewegen brengt mensen samen én zorgt voor gelijke (ontwikkel)kansen.

Sterk in Sport en Cultuur