Steun ons en help Nederland vooruit

Sinds 2010 ben ik enthousiast lid van D66 en sinds 2014 ben ik lid van de gemeenteraad in Beverwijk. Nu voer ik de lijst aan. En dat doe ik graag! Ik vind het belangrijk dat wij constructief, toekomstgericht en stabiel politiek bedrijven. Altijd onze aandacht op de inhoud en onze woon- en leefomgeving, zo nemen wij de beste besluiten voor Beverwijk en Wijk aan Zee!

Als raadslid voor D66 zet ik mij graag voor u in door met u in gesprek te gaan. Ik wil weten wat er speelt, waar u behoefte aan heeft en welke verantwoordelijkheden u vindt dat burgers moeten nemen. Naast de bezoeken die ik veelvuldig in Beverwijk en Wijk aan Zee afleg, bent u dan ook altijd van harte welkom om contact met mij op te nemen. Ik vind het namelijk belangrijk te weten waarmee ik iets voor u kan betekenen als volksvertegenwoordiger.

Al van jongs af aan ben ik politiek ge├źngageerd. Ik heb een aangeboren nieuwsgierigheid naar wat er leeft in de maatschappij en hoe mensen van allerlei gezindten omgaan met maatschappelijke vraagstukken. Ik ben er van overtuigd dat mensen vooral zelf heel goed weten wat goed is voor hen! Een overheid die mensen faciliteert in hun ontwikkeling vind ik daarom belangrijk. Met andere woorden: de gemeente moet inwoners ondersteunen daar waar nodig, maar tegelijkertijd ook uitgaan van de eigen kracht van mensen die dat kunnen.

Door mijn jarenlange ervaringen bij de politie en later de lokale overheid in Amsterdam kan ik mijzelf een expert in Veiligheid van inwoners noemen. De inwoners en politici van Amsterdam noemen mij dan ook Sheriff Dubbel O (dubbel O staat voor Amsterdam Oost). Mijn expertise wil ik ook in de komende vier jaar vooral voor mijn geboortegemeente Beverwijk en Wijk aan Zee inzetten. De gemeente Beverwijk verdient dan ook een beter focus op buurtveiligheid. Veiligheidsincidenten als inbraken, drugsoverlast en jeugdoverlast raken de burger direct. Een overheid die samen met burgers actief participeert in het veiligheidsbeleid is een open en transparante overheid.

Er is daarbuiten nog genoeg te doen in onze gemeente; zo zouden onze inwoners en ondernemers meer ruimte moeten krijgen voor eigen initiatief door meer te regelen met minder regels en zijn er nog voldoende uitdagingen in het Onderwijs, het Wijkgericht Werken en Jeugd en Welzijn.

Samen met een groep enthousiaste en gedreven mensen gaan we hieraan werken, want we willen verder vooruit. Het is echter nog veel belangrijker dat u uw stem laat horen op 21 maart en kiest voor vooruitgang!

Veiligheid, Communicatie, Sociaal Domein

Meer van Jacqueline Makbouli