Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 11 november 2019

D66: leefbaarheid in Zuidbroek-Oosterwijk moet omhoog

De fracties van D66 in Beverwijk en Heemskerk willen dat de twee gemeenten intensief gaan samenwerken om de leefbaarheid in de wijk Zuidbroek-Oosterwijk te verbeteren. ‘We zien dat de leefbaarheid door een opeenstapeling van verschillende problemen verslechtert. Deze problemen moeten we in gezamenlijkheid aan gaan pakken’, aldus het Beverwijkse raadslid Maartje van Vliet.

Positieve impuls
De wijk, die op de grens tussen Heemskerk en Beverwijk ligt, kan op veel vlakken wel een positieve impuls gebruiken. Veiligheid is een groot thema, maar ook (jeugd)welzijn, buurtsport en moderne woningbouw verdienen aandacht.

Gezamenlijke aanpak
Vanwege de ligging van de wijk is een gezamenlijke aanpak nodig, vindt D66. Raadslid in Heemskerk Piet Burgering: “De twee gemeenten moeten de krachten bundelen om de wijk weer op de kaart te zetten. Wat ons betreft gaan Beverwijk en Heemskerk intensief samenwerken om van Zuidbroek-Oosterwijk weer een wijk met toekomst te maken”.

Oplossingen
De raadsleden pleiten voor een concrete en formele samenwerking tussen de twee gemeenten. Hierbij moet vooral worden gekeken naar oplossingen om de leefbaarheid van de wijk op de lange termijn te verhogen. “Zo’n samenwerking is goed mogelijk, kijk naar hoe dat gaat in de Broekpolder”, stelt Van Vliet.
De fracties van D66 Beverwijk en Heemskerk komen op korte termijn met concrete voorstellen.